Honbu Dojo
18859
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-18859,page-child,parent-pageid-21741,stockholm-core-2.3,select-theme-ver-9.6.1,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
Het Honbu Dojo

Het Chi Ryu Aiki-JuJitsu Honbu Dojo is nauw verbonden met de grondlegging van de vzw Federatie Geido Tao Chi Kihon in 1987. Het is nog steeds de hoofdzetel van de vzw en sinds 1 juli 2019 ook zetel van het bedrijf.

 

Voor de oprichting gaf Hanshi Jhonny Bernaschewice les in de sporthal van Eksel. Later verhuisde hij de lessen na het kleine dojo in de Dorpstraat in Hechtel. De dojo in de Dorpstraat in Hechtel werd gebouwd ter nagedachtenis en opgedragen aan de beste vriend en trainingspartner van Hanshi Bernaschewice, Maximiliano Butti, die stierf in 1973. Hij noemde het Honbu Dojo.

 

De populariteit van vechtkunsten in de jaren ’90 heeft een een grote antaal aan studenten van het binnen- en buitenland naar de dojo laten komen. Om hiermee rekening te kunnen houden heeft Hanshi Bernaschewice toen besloten om een ​​permanente dojo op te richten. Het gebouw met twee verdiepingen werd gebouwd in 1995 en voltooid in 1996. De dojo bevond zich toen in de kelder van het gebouw. Kleedkamers en een keuken evenals een tweede dojo en een recreatieruimte bevonden zich op de eerste verdieping. Vanwege veiligheidsmaatregelen waren structurele veranderingen noodzakelijk. Als gevolg hiervan werd de dojo naar de eerste verdieping verplaatst.

 

Het huidige Honbu Dojo omvat de dojo met 100 m² tatami, een volledig uitgeruste keuken, een recreatieruimte en sanitaire voorzieningen. De Honbu Dojo bevindt zich in de Toekomststraat 40 in Hechtel-Eksel in de achtertuin van het privé-eigendom van Hanshi Bernaschewice en Shihan Siggelkow.