Yoga by Kathrin
22372
page-template-default,page,page-id-22372,page-child,parent-pageid-22390,stockholm-core-2.3,select-theme-ver-9.6.1,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

Het is simpel, effectief en iedereen kan het doen ongeacht je leeftijd of je geslacht. Wat we voor het Yoga nodig hebben, is alleen ons zelf en onze wil om Yoga te beoefenen. WELKOM op mijn website!

 

Jaren van rugpijn en vermoeidheid door intens te sporten (gevechtskunst sinds 25 jaren) hebben mij naar het Yoga geleid. Ik heb klassieke stretching methodes geprobeerd, Kinesisten geraadpleegd, Feldenkrais gedaan. Alles hielp even en in het niets waren deze klachten weer terug. Yoga heeft niet alleen mijn hart geopend maar ook mijn lichaam doen ontspannen waardoor het zichzelf kon genezen. Met een hoop minder klachten en veel meer energie dan tevoren ben ik vandaag gelukkig in mijn lichaam. 

Yoga – de zachte manier om je lichaam te trainen en ontspanning te vinden.

– Martina Mittag (2018). Hatha Yoga: Das komplette Buch. Aachen. p. 12. (orig. in Duits)

Functionele Yoga lessen

Welke stijl je ook beoefend, wij willen dat iedereen zich lekker in zijn lichaam voelt. Wij kiezen dan ook consequent voor een functionele benadering van onze Yoga. We gaan dus daarvan uit dat onze skeletten, weefsels, temperament en ook onze motivatie uniek zijn. Ze worden nergens herhaald in een andere lichaam dan de onze. Deze uniciteit komt natuurlijk ook met talenten en beperkingen die bepalen wie we zijn.

 

In onze trainingen herkennen we deze verschillen. We concentreren ons niet op de esthetische doelen van Yoga (ik wil mijn rug buigen zoals zij of hij) maar we richten ons op de functie ervan. In dit geval eerder de wervelkolom te versterken of onszelf uitdrukken, kortom ons goed voelen in onze huid.

 

Met deze aanpak kan iedereen op zijn of haar eigen unieke manier profiteren van de houding en genieten van een training dat gezond, veilig, bevredigend en tegelijk ook leuk is, onafhankelijk van leeftijd, achtergrond (beginner of gevorderd), lichaamsvorm of flexibiliteit.

Logo button light
Hatha Yoga

Hatha Yoga heeft een holistische benadering waarin houdingen (asana), ademhaling (Pranayama) en meditatie worden beoefend. In Hatha worden de asana’s langer vastgehouden dan in bijvoorbeeld de veel dynamischere Vinyasa Flow stijl. Daardoor is er ruimte voor een juiste afstemming van de houding op je eigen, unieke lichaam.

Logo button light
Yin Yoga

Yin Yoga is rond 1970 ontwikkeld door Paulie Zink. Yin is een passieve stijl die fascia (bindweefsel rond spieren, botten en gewrichten), ligamenten, pezen en gewrichten beoefend. Ondersteund door dekens en kussens worden de asana’s (houdingen) ongeveer 3-6 minuten vastgehouden. De focus is naar binnen gekeerd. De zachte, diep stretchende Yin-Yoga-beoefening is een goede aanvulling op dynamische yogastijlen.