Leraren Honbu Dojo
21733
page-template-default,page,page-id-21733,page-child,parent-pageid-21741,stockholm-core-2.3,select-theme-ver-9.6.1,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
Hanshi

Shōchi Jhonny Bernaschewice

Hanshi Bernaschewice werd in 1950 in België geboren in de stad Genk. Op 14-jarige leeftijd begon hij vier Budo-disciplines te beoefnen: Judo, Karate, Ju-Jitsu en Aikido. Later maakte hij vele reizen door Europa. Hij bezocht ook China en Japan. Hij trainde onder leiding van taalrijke Japanse leraren zoals: Ichiro Abbe (Judo), Miazaki Satoshi / Kanazawa Hirokasu (Karate), Tamura Nobuyoshi en Sugano Seiichi (Aikido), Inoue Yasuke (Daito Ryu Aiki-Jitsu), Takeda (Daito-Ryu Aiki-Jitsu), Fujii Okimitsu en Haruna Matsuo (Kendo & Iaido), Matayoshi Shinpo en Gakiya Yoshiaki (Kobudo). Begin jaren '90 studeerd Hanshi Bernaschewice aan het gerenomeerde China Beijing International Acupuncture Training Centre voor Chinese acupunctuur en kruidengeneeskunde.

Het hoogtepunt van zijn werk / studie is het examen in 1982 voor de commissie (Takeda sensei, Inoue sensei, Murayama sensei, Mano sensei, Sato sensei) waarin hij slaagt voor 6 Dan en waardoor hij de titel Shihan krijgt.

Op basis van kennis en ervaring die hij tot dan heeft opgedaan, richt hij een school op die we vandaag Chi Ryu noemen. Hij bouwt zijn huis in België in Hechtel-Eksel, waar hij ook het Honbu Dojo (Hoofdzetel) bouwt. Als onderdeel van zijn school geeft hij les in Aiki Ju-Jitsu, Kobudo en Iaido. In 1987 richt hij de vzw Federatie Geido Tao Chi Kihon op.

Na vele jaren van het bestuderen van de vechtkunsten onder vele verschillende meesters geeft Hanshi Jhonny Bernaschewice zijn kennis aan zijn studenten door.

In mei 2019 ontving hij de Hanshi titel als erkenning voor zijn decennia van studie en zijn enorme kennis van Budo.

Go Gyo Tsuba Kamon ©
Shihan

Kathrin Siggelkow

Shihan Kathrin Siggelkow werd geboren in 1977 in Wismar, Duitsland. Na enkele jaren training in atletiek, handbal en volleybal te hebben doorgebracht begon ze met Jiu-Jitsu in 1993. In 1995 ontmoette ze Hanshi Bernaschewice tijdens een stage. Vele trainingsuren en zweetdruppels later besloot ze zich in het Chi Ryu Aiki-JuJitsu te verdiepen onder zijn leiderschap. In 2000 begon ze ook met Matayoshi Kobudo en Iaido. Sindsdien bestudeert ze deze drie vechtsporten intensief onder leiding van Hanshi Bernaschewice. Naast zijn lessen, trainde ze ook onder Japanse leraren zoals Gakiya Yoshiaki en Yamashiro Kenichi (Kobudo) en Miyazawa Yasutomo (student van Esaka Seigen, Muso Jikiden Eishin Ryu).

Kathrin heeft veel ervaring in kinderen- en jeugdwerking opgedaan in haar dojo in Duitsland (Mizutama Ryu) waar ze van 1997 tot 2010 les in traditionele krijgskunsten gaf.

Naast haar trainingen heeft ze haar opleiding als lerares secundair onderwijs (LO, geschiedenis en Engelse taal) aan de universiteit Rostock (Duitsland) afgesloten en verhuisde ze in 2010 naar België. Sindsdien geeft ze samen met haar echtgenoot, Hanshi Bernaschewice, les in de Honbu Dojo.

Kathrin heeft zich hier verder in de kinderen- en jeugdopleiding verdiept en daarnaast ook de traditionele krijgskunsten in de omliggende scholen bekend gemaakt. Door regelmatige initiatiecursussen te geven is er ook een grootschalig project ontstaan. In de basisschool ``De Zandkorrel`` in Hechtel geeft Shihan Kathrin sinds 2018 elke week les in de traditionele krijgskunsten en laat de kinderen zo ervaring met de Japanse cultuur en taal maken met behulp van oude krijgskunsttechnieken.

In 2011 ontving ze, naast sommige andere verkozen studenten, de Shihan titel uit handen van Hanshi Bernaschewice.