Shihan Roger Vangeneugden (1955-2020)
22321
post-template-default,single,single-post,postid-22321,single-format-standard,stockholm-core-2.3,select-theme-ver-9.6.1,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

Shihan Roger Vangeneugden (1955-2020)

Het is met uiterst grote verslagenheid dat we u het overlijden van Shihan Roger Vangeneugden moeten meedelen.

Roger was student onder Hanshi Bernaschewice sinds de vroege jaren 1970. In het dojo in Houthalen-Helchteren vloeiden er vele zweetdruppels. De trainingen toen waren bikkelhard. Vanuit deze trainingen is er een diepe vriendschap en verbondenheid ontstaan tussen deze twee bijzondere mannen. Roger was gekend en geliefd om zijn warme uitstraling en rustige manier van doen. Hij werd er een trouwe wegbegeleider van Hanshi Bernaschewice en ook na diens verhuis naar Hechtel-Eksel.

De trainingen in de sporthal van Eksel volgde Roger met groot enthousiasme. De buitenlandse stages waren voor Roger een hoogtepunt. Als vast Uke van Hanshi Bernaschewice reisde hij door heel Europa om op seminars samen met Hanshi Bernaschewice les te geven.

In de recente jaren heeft zijn gezondheid het eigenlijk niet meer toegelaten om verder intensief te trainen. Maar dat was buiten de ijzeren wil van Roger gerekend! Hij stond op de mat, of het nu goed of niet goed ging! Hij gaaf les aan de jeugd van het Honbu Dojo en was door hun geliefd om zijn rustige uitleg en altijd positieve bevestiging van hun technieken.

In mei 2019 ontving Roger uit handen van zijn vriend en mentor Hanshi Bernaschewice de titel SHIHAN uit respect voor de vele decennia aan toewijding en vriendschap.

Onze harten zijn diep bedroefd en tegelijk gevuld met veel liefde en oneindige dankbaarheid voor Shihan Roger. Hij was een man uit de duizend en de beste vriend die Hanshi Bernaschewice zich kon wensen. Wij dragen hem in onze harten verder en zullen hem een mooie plek in de dojo geven, die hij zo geliefd heeft.

Hanshi Jhonny Bernaschewice & Shihan Kathrin Siggelkow

Hanshi Karl-Heinz Rauck, Shihan Andreas Baron, Shihan Jozef Gora, Shihan Peter Scholz, Shihan Hans-Jürgen Pech, Shihan Sven Gößner, Shihan Patrick Van de Leur, Shihan Tony Van de Velde, Shihan Frank Sommer